Spataderen: Spataderen laseren

Spataderen laseren

Inwendige spataderen laseren EVLT

Bij Ceulen Huidkliniek kunt u uw spataderen laten verwijderen door ze te laten laseren.

Inwendige spataderen laseren

Bij Ceulen Huidkliniek kunt u uw spataderen laten verwijderen door ze te laten laseren.


Inwendige spataderen laseren
Daarbij maken we gebruik van endoveneuze lasertherapie ( EVLT). Endoveneus betekent letterlijk ‘in de ader’. De laser brandt de spatader van binnenuit dicht door middel van hoogfrequente energie.

Endoveneuze lasertherapie
Deze behandeling is zeer geschikt voor grote, niet te kronkelig verlopende spataderen. Het behandelen van spataderen vindt plaats in onze kliniek en duurt ongeveer 45 minuten. U wordt plaatselijk verdoofd, waarna de arts een draadje (katheter) in de spatader schuift. Binnen de spatader wordt door middel van laserenergie warmte geproduceerd. De vaatwand raakt hierdoor beschadigd, het vat trekt samen en in de periode erna zal het lekkende bloedvat volledig sluiten. De restanten van het dichtgemaakte bloedvat worden door het lichaam afgebroken en opgeruimd. Nadat de katheter is verwijderd verzorgt de arts het wondje met een pleister of onderhuidse hechting. Vervolgens wordt een elastische verbandkous aangebracht die u een week dag en nacht en daarna nog een week overdag dient te dragen om het herstel te bevorderen.

Voordelen Endoveneuze lasertherapie
Voor een poliklinische Endoveneuze lasertherapiebehandeling hoeft u niet te worden opgenomen in de kliniek. Doordat er geen operatiewonden worden gemaakt, ontstaan er vrijwel geen zichtbare littekens. Bovendien ontstaan er geen grote bloeduitstortingen en zult u snel weer hersteld zijn.Maak nu een afspraak

Cosmetisch storende spatadertjes laseren

Uitwendige spataderen laseren

Kleine uitwendig spataderen die vaak cosmetisch storend zijn behandelen we met uitwendige lasertherapie. Dit is een modern alternatief voor het ouderwetse scleroseren (inspuiten). Het voordeel van laser therapie ten opzichte van spuiten is dat u na de behandeling geen steunkousen hoeft te dragen. Ook is de kans op nevenwerkingen na laser kleiner dan na spuiten zoals het ontstaan van bruine verkleuringen en aderontstekingen. Zelfs de kleine vaatjes onder het niveau van de enkel kunnen meestal veilig met laser worden verwijderd.  


Onze specialisten voor Spataderen laseren

  • Roeland_Ceulen-pasfoto.jpg
    Dr. Roeland Ceulen
    Dermatoloog
  • Judith_Vermazeren-pasfoto.jpg
    Drs. Judith Vermazeren - Van Roij
    Dermatoloog
Maak nu een afspraak

Bel mij terug