Spataderen: Diagnose met echo

Diagnose met echo

Betrouwbare diagnose van spataderen

Het stellen van de juiste diagnose kan bij spataderen niet altijd op het blote oog gedaan worden. Spataderen kunnen namelijk ook onderhuids verlopen. In dat geval ondervindt u wel de klachten, maar is de spatader (nog) niet zichtbaar. Ceulen Huidkliniek heeft de middelen in huis om de juiste diagnose te kunnen stellen bij de verdenking van spataderen.

Duplexonderzoek

Naast een lichamelijk onderzoek verrichten onze dermatologen ook duplexonderzoek. Dit ultrageluidonderzoek wordt gedaan met een zogenaamde Duplex scanner. We brengen uw aderen in beeld met behulp van echografie, waarbij we tegelijk met geluidsgolven de stroomrichting van het bloed bepalen. Hierdoor is het mogelijk om gebreken in de kleppen op te sporen. Een duplexonderzoek duurt ongeveer 15 minuten en is geheel pijnloos. Op basis van de onderzoeksresultaten bespreken we met u of de spataderen behandeld dienen te worden en we informeren u over de meest geschikte behandelmethode.

Behandeling

Bij Ceulen Huidkliniek kunt u voor iedere spataderbehandeling terecht. Door ons complete arsenaal aan behandelmethoden kunnen bij de behandeling (of combinatiebehandeling) precies afstemmen op uw individuele wensen en behoeften.


Maak nu een afspraak


Onze specialisten voor Diagnose met echo

  • Roeland_Ceulen-pasfoto.jpg
    Dr. Roeland Ceulen
    Dermatoloog
  • Judith_Vermazeren-pasfoto.jpg
    Drs. Judith Vermazeren - Van Roij
    Dermatoloog
Maak nu een afspraak

Bel mij terug