Kleine chirurgie: Wratten

Lastig, maar onschuldig: wratten

Bijna iedereen heeft er weleens mee te maken gehad: wratten (verruca vulgaris). Wratten zijn harde, eeltige plekken en tumortjes die worden veroorzaakt door infectie met het humaan papillomavirus (HPV). Ze zijn besmettelijk en worden overgebracht door contact met iemand die wratten heeft. Wanneer de wrat is opengekrapt, kan het virus makkelijker naar buiten. Hierdoor worden anderen met het virus besmet of worden andere huiddelen gemakkelijker geïnfecteerd.

Wratten: Niets meer aan doen?!

Wratten komen het meest voor op de vingers, handen of op de voetzool. Vaak worden ze al op jonge leeftijd opgelopen en gaan ze vanzelf weer over. Dit kan enkele maanden tot enkele jaren duren. Omdat wratten meestal spontaan genezen, besluiten veel mensen er niets aan te doen. Reden om toch over te gaan tot behandeling kan zijn vanwege pijn door de wrat, om cosmetische redenen, of om verdere uitbreiding te voorkomen.

Wratten verwijderen?

Bij Ceulen Huidkliniek kunt u op verschillende manieren uw wratten laten verwijderen. Zo kunt u kiezen voor het aanstippen van de wrat met druppels of zalf, het wegschrapen of -snijden van de wrat, bevriezing met vloeibare stikstof of het wegbranden met behulp van lasertherapie. Welke behandelmethode bij u wordt toegepast is afhankelijk van uw wensen en van de situatie.


Maak nu een afspraak


Onze specialisten voor Wratten

  • Roeland_Ceulen-pasfoto.jpg
    Dr. Roeland Ceulen
    Dermatoloog
  • Judith_Vermazeren-pasfoto.jpg
    Drs. Judith Vermazeren - Van Roij
    Dermatoloog
Maak nu een afspraak

Bel mij terug