Kleine chirurgie: Littekens

Littekens: een deuk in uw zelfvertrouwen?

Littekens kunnen worden veroorzaakt door ongevallen, operaties of door huidziekten, zoals bijvoorbeeld acne. Littekens zijn een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van een wond. Ze verschijnen als de wond geneest en de huid herstelt. Hoe meer de huid beschadigd is, des te langer het duurt om te genezen en des te groter de kans op een zichtbaar litteken.

Klachten en bijverschijnselen

Een litteken kan een negatief effect hebben op uw zelfvertrouwen. Niet alleen ervaren mensen sommige littekens als lelijk of ontsierend, het kan ook klachten veroorzaken als pijn, jeuk en verkleuring van de huid. In deze gevallen kan verwijdering van het litteken voor u uitkomst bieden.

Verbetering van de huid

Bij Ceulen Huidkliniek zetten we alles in het werk om de huid van uw litteken te verbeteren, en nare bijverschijnselen als jeuk, roodheid of pijn te verminderen. Het is belangrijk te beseffen dat een littekenbehandeling het litteken nooit 100 procent kan laten verdwijnen. Wel kunnen we ervoor zorgen dat de plek van uw litteken zachter, vlakker en minder zichtbaar is.

Littekenbehandeling

Tijdens een eerste consult bespreken we uw wensen, informeren we u over onze behandelingsmethoden en gaan we na welke behandeling bij u het beste resultaat zal opleveren. Vervolgens kunt u op uw gemak besluiten of u het behandelingstraject wenst voort te zetten.

Ceulen Huidkliniek werkt met de nieuwste technieken en behandelt alle mogelijke typen littekens. Onze dermatologen zijn gespecialiseerd in het verrichten van littekencorrigerende operatieve ingrepen. Daarnaast verzorgen wij laserbehandelingen en/of injecties met Kenacort (ontstekingsremmer) om uw litteken tot rust te laten komen. In onze kliniek kunt u ook terecht voor de behandeling van acne en voor het verminderen van acne littekens. Littekenmassage als behandeling van atrofische en hypertrofe littekens wordt door de huidtherapeute toegepast.

 

 


Maak nu een afspraak


Onze specialist voor Littekens

  • Roeland_Ceulen-pasfoto.jpg
    Dr. Roeland Ceulen
    Dermatoloog
Maak nu een afspraak

Bel mij terug