Face-Bar Esthetiek: Tatoeage verwijderen

Tatoeage verwijderen

Tatoeages verwijderen met behulp van lasertechniek

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u van uw tatoeage af wil: een andere levensfase, een werkgever die geen zichtbare tatoeages wil of wellicht dat u niet meer herinnerd wil worden aan de speciale betekenis die aan een tatoeage vastzit.., maar hoe krijg je die ongewenste tatoeage goed en veilig weg? Ceulen Huidkliniek verwijdert tatoeages met moderne lasertechniek!

Vroeger was het alleen mogelijk om een tatoeage te verwijderen door deze weg te snijden, met als gevolg vaak een onsierlijk litteken. Gelukkig staat de technologie niet stil en bestaan er tegenwoordig lasers die een veel mooier resultaat bieden.

Bij het behandelen van een tatoeage met lasertechnologie worden de pigmentkorrels van de tatoeage-inkt zo snel opgewarmd door de laserstraal, dat ze uit elkaar vallen. De fragmentjes inkt die overblijven worden afgevoerd door de zogenaamde macrofagen, de “opruim-cellen” van het lichaam. Dit duurt enkele weken.

Het is niet even gemakkelijk om alle tatoeages succesvol te verwijderen. Donkere kleuren zoals zwart donkerblauw en oranje zijn het gemakkelijkst. Lichtblauw, groen en geel zijn wat lastiger en behoeven in de regel meer behandelsessies. Het totaal aantal behandelingen dat nodig is om een tatoeage te verwijderen hangt dus af van de kleuren gebruikte inkt, maar ook van de grootte van de tatoeage. Gemiddeld zijn er 10-15 behandelingen nodig, waarbij de tatoeage steeds meer zal vervagen. Behandelingen vinden om de 8-10 weken plaats.


Maak nu een afspraak


Onze specialisten voor Tatoeage verwijderen

  • Roeland_Ceulen-pasfoto.jpg
    Dr. Roeland Ceulen
    Dermatoloog
  • Judith_Vermazeren-pasfoto.jpg
    Drs. Judith Vermazeren - Van Roij
    Dermatoloog
Maak nu een afspraak

Bel mij terug