Face-Bar Esthetiek: Huidverbetering

Huidverbetering

Huidverbetering met fractionele CO2 laser

Ceulen Huidkliniek beschikt over de moderne Smartxide DOT fractionele CO2 laser. Deze CO2 laser is onder andere geschikt voor de behandeling van matige tot aanzienlijke huidveroudering, (acne-)littekens, huidoneffenheden en rimpels. Door behandelingen met de Smartxide Dot CO2-laser wordt de huidstructuur verbeterd, de kleur meer egaal en littekens worden minder zichtbaar. Ook zal de veerkracht van de huid toenemen.

Na afloop van de laserbehandeling mag u direct naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Na behandeling met de fractionele CO2 laser kunt u na 3 dagen uw werkzaamheden weer hervatten.


Maak nu een afspraak

Huidverjonging met klassieke ablatieve CO2 laser

In de oppervlakkige huidlagen bevinden zich rimpels en ouderdomsvlekken. De bundel CO2-laserlicht wordt door het vocht in de huid geabsorbeerd. Het gevolg is dat het behandelde huidlaagje verdampt en er slechts een grijzig laagje stof van overblijft. Dit wordt eenvoudig met een nat gaasje weggeveerd. Wat overblijft is vergelijkbaar met een schaafwondje. Lijntjes en rimpels worden afgevlakt en zijn daardoor minder zichtbaar, ouderdomsvlekken zijn meestal compleet verdwenen. De klassieke CO2 laser kan eveneens worden gebruikt om onwenselijke huiduitstulpingen te behandelen, zoals (genitale) wratten, huidschadeplekjes (actinische keratosen) of een bloemkoolneus (rhinophyma).

Omdat de laser computergestuurd is, kan er zeer nauwkeurig worden gewerkt. Zo is er geen kans dat er te veel huid wordt verwijderd. Indien nodig kan de arts een tweede of zelfs derde flinterdun laagje laten verdampen. Doordat haarvaatjes door de warmte van de CO2 laser direct worden dichtgeschroeid, treedt er vrijwel geen bloeding op  tijdens de behandeling. Een positief neveneffect van de behandeling is dat tegelijkertijd het onderliggende bindweefsel met 10 tot 15% krimpt. Dat geeft de huid een strakker aanzien.

Een behandeling met de klassieke CO2 laser vindt altijd plaats onder plaatselijke verdoving.

Na afloop van de laserbehandeling mag u direct naar huis, maar u mag niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Na behandeling met de CO2 laser bent u na 10 dagen weer toonbaar. Dan kunt u ook uw werkzaamheden weer hervatten.


Onze specialist voor Huidverbetering

  • Lieke_Hulsbosch-pasfoto.jpg
    Lieke Hulsbosch
    Huidtherapeut
Maak nu een afspraak

Bel mij terug