Face-Bar Esthetiek: Definitief ontharen

Definitief ontharen

Ceulen Huidkliniek is een kliniek voor definitieve ontharing

Overbeharing?
Ceulen Huidkliniek biedt u de definitieve en betaalbare oplossing door lichtflitsen en laser, snel en veilig voor dames en heren. U kunt vertrouwen op de kennis en kunde van Ceulen Huidkliniek. Dermatoloog en huidtherapeute behandelen u met IPL (intense pulsed light) en met laser. Een krachtige lichtbron met maximale veiligheid. Uw haren worden veilig, effectief en pijnloos verwijderd. Deze techniek is geschikt voor alle huidtypes inclusief donkere huidtypes. De lichtflits wordt omgezet in warmte en via het pigment in de haar doorgegeven naar de haarwortel. Deze wordt door de warmte vernietigd. De haren die dan in de actieve groeifase zijn, komen niet meer terug. Bij Ceulen Huidkliniek kunt u terecht voor het verwijderen van ongewenste haren op uw gezicht, benen, armen, bikinilijn, oksels, buik of rug.


Maak nu een afspraak

Definitieve ontharing met laser en IPL

Hoe werkt het?
Bij Ceulen Huidkliniek wordt alleen het haarzakje behandeld. Dat gebeurt met een gepulsed licht met een golflengte van 650 nanometer. We richten deze flits op de huid. Dankzij selectieve verhitting schakelen we het haarzakje uit zonder de huidstructuur te beschadigen. Het resultaat? Een langdurige ontharing die na verscheidene behandelingen permanent kan zijn.

Is de behandeling veilig?
De behandeling is uiterst veilig. De gebruikte apparatuur heeft het CE-keurmerk en het FDA-keurmerk.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
Haargroei verschilt van persoon tot persoon. Haargroei is afhankelijk van leeftijd, gewicht, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Gemiddeld zijn zes tot acht behandelingen nodig met een tussenpauze van enkele weken tussen elke sessie.

Haargroeicyclus
Het biologische leven van een haar kent drie ontwikkelingsfasen: 

1. Actieve fase of anagene fase: tijdens deze fase groeien de haren. In deze fase is er rond de haarwortel pigment aanwezig. Ongeveer 80% van alle haren zit in deze fase.

2. Regressieve fase of catagene fase: een periode van 2 weken waarbij een actieve haar stopt met groeien. Ongeveer 5% van onze haren zit in deze fase.

3. Rustfase of telogene fase: deze periode duurt ongeveer 6 weken. Daarna vallen de haren spontaan uit en start een nieuwe groeicyclus. Ongeveer 15% van de haren bevindt zich in deze fase.

Permanente ontharing werkt doordat de energie van laser en IPLlicht wordt overgedragen op het pigment in het haarzakje. Daarom is effectieve behandeling slechts mogelijk wanneer haren zich in groeifase 1 bevinden. Omdat niet alle haren zich tegelijk in deze groeifase bevinden, zijn er meerdere behandelingen nodig: gemiddeld zes tot acht met een tussenpauze van enkele weken.

Kan iedere soort beharing worden behandeld?
In principe wel. We kunnen met deze methode overal op het lichaam de ongewenste haargroei permanent verwijderen: oksels, benen, snor, bikinilijn, rug, ...  Er is echter 1 uitzondering: uw haar mag niet te blond zijn. Blonde haren hebben te weinig pigment om door het laser of IPLlicht te kunnen worden verhit. Om bijwerkingen te voorkomen, is het beter om huid die is gebruind door zon of zonnebank niet te behandelen.

Is deze manier van ontharen voor iedereen geschikt?
Neen. 7 tot 9% van de bevolking reageert niet of nauwelijks op ontharing door laserlicht of lichtpulsen. Dit zijn de zogenaamde ‘non-responders’. Er bestaan geen tests die op voorhand kunnen aantonen of u tot deze groep behoort. Daarom kiest u na drie sessies zelf of u de behandeling voortzet. De uitgevoerde behandelingen worden niet terugbetaald.

Hoe lang duurt één behandelsessie?
Eén lichtflits behandelt in één keer een huidoppervlak van 6 cm². Grote oppervlakken zoals benen of rug kunnen hierdoor in één sessie worden behandeld. Een bovenlip ontharen duurt ongeveer twee minuten. Een bikinilijn gemiddeld 15 minuten. Onderbenen gemiddeld 30 minuten.
 
Is behandeling pijnlijk?
Nauwelijks. Bij elke lichtflits lijkt het alsof iemand een elastiekje tegen uw huid schiet. Dat duurt slechts een fractie van een seconde. Tijdens de behandeling koelen we uw huid constant af. Dat geeft een verdovend effect. Zo onderdrukken we dit onaangename gevoel.

Hoe reageert de huid op de behandeling?
Na de behandeling kan de huid rood en wat geïrriteerd aanvoelen. Een verzachtende crème lost dit snel op.

Welke voorzorgsmaatregelen kunt u zelf nemen?
1. Laat enkele dagen voor elke behandeling uw haren groeien (3 mm).

2. Vanaf 4 weken voor uw eerste behandeling, tot na de laatste behandeling mag u uw haren niet harsen of epileren met een pincet. Scheren of ontharen met een crème mag wel.

3. Stel uw huid een tijdje niet meer bloot aan zon of zonnebank. De UV-stralen verstoren uw pigmentatie. Bedek daarom zorgvuldig lichaamsgedeeltes die u laat behandelen in de periode van 4 weken vóór de eerste behandeling tot 4 weken na de laatste behandeling.

4. Moet u toch in de zon,  gebruik dan een zonnebrandcrème met factor 30 tot 50.

Ontharing door elektrisch epileren en waxen
De huidtherapeuten bij Ceulen Huidtherapie hebben expertise in elekrisch ontharen. Dit gebeurt met name indien de haartjes blond of grijs zijn. Uniek in Nederland is dat indien de behandeling pijnlijk is, de dermatoloog uw huid verdooft met behulp van verdovingsvloeistof of verdovingszalf. Een pijnvrije behandeling dus.

Wilt u tijdelijke ontharing? Dat kan met hot wax. De huidspecialisten van Face-Bar helpen u snel en goed met de luxe waxings.


Onze specialist voor Definitief ontharen

  • Lieke_Hulsbosch-pasfoto.jpg
    Lieke Hulsbosch
    Huidtherapeut
Maak nu een afspraak

Bel mij terug