Ceulen Huidtherapie: Rosacea

Rosacea, rood als een roos

‘Rood als een roos’ is de letterlijke betekenis van rosacea. Deze huidaandoening  wordt gekenmerkt door roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels) in het gezicht. Hierdoor krijgen de wangen en de neus een felrode kleur. Rosacea vormt geen gevaar voor de gezondheid. Veel mensen ervaren de verschijnselen als zeer vervelend en cosmetisch storend en laten zich om die reden behandelen.

Diagnose

In de meeste gevallen stelt de dermatoloog de huidaandoening met het blote oog vast. Om andere huidaandoeningen uit te sluiten, kan eventueel een huidbioptie nodig zijn voor microscopisch weefelsonderzoek. Rosacea gaat een enkele keer gepaard met een allergische reactie, bijvoorbeeld op cosmetica. Om allergieën uit te sluiten kan een allergietest worden afgenomen.

Behandeling van rosacea

Rosacea is goed te behandelen. Het type behandeling is afhankelijk van de ernst van de aandoening en kan variëren van het voorschrijven van metronidazol in een gel of crème bij een milde vorm, tot het wegbranden, bevriezen of laseren van ernstige rosacea. Bij Ceulen Huidkliniek bepalen we altijd in samenspraak met onze patiënten welke behandeling het best bij de huid past en het meest optimale resultaat oplevert.


Maak nu een afspraak


Onze specialist voor Rosacea

  • Lieke_Hulsbosch-pasfoto.jpg
    Lieke Hulsbosch
    Huidtherapeut
Maak nu een afspraak

Bel mij terug