13-07-2015 | Botox of Fillers voor een stralend gezicht?

Botox of Fillers voor een stralend gezicht? Vanaf 25-jarige leeftijd beginnen reeds de eerste tekenen van huidveroudering. Huidveroudering kan leiden tot lijntjes, rimpels, volumeverlies en huidverslapping. Wat kun je nou doen tegen deze vormen van huidveroudering?

Algemene adviezen zijn: bescherm jezelf goed tegen schadelijke UVstraling, nuttig gezonde voeding en verminder stress. Je hebt echter niet altijd invloed op vervuiling en stress. Bovendien heeft UV-straling vaak al schade aangericht in de jongere jaren.

Wat rest er dan nog als je verlangt naar een jonger en strakker gezicht?

Cosmetische injecties
Een populaire methode om zonder cosmetische operaties en een groot budget een jonger uiterlijk te creëren, zijn cosmetische injecties zoals Botox en injectable fillers. Veel mensen hebben wel gehoord van Botox, maar wat is Botox nu eigenlijk. En zijn injectable fillers hetzelfde als Botox?

Botulinetoxine type A
In Nederland zijn verschillende soorten Botox (Botulinetoxine A preparaten) beschikbaar. Wij zullen hier de term Botox gebruiken zoals de meeste mensen doen. Er zijn echter meer merknamen voor botulinetoxine.

Wat doet Botox?
Botox doet in feite niets meer dan de aangezichtsspieren tijdelijk verlammen. Doordat de spier ontspannen is, kun je bijvoorbeeld niet meer fronsen en wordt rimpelvorming tegengegaan. De rimpel wordt als het ware glad getrokken. De zones waarin Botox wordt gespoten zijn de fronsrimpel, het voorhoofd en de welbekende kraaienpootjes.

Volumeverlies
Volumverlies in het gezicht is het volgende symptoom van huidveroudering. Er zit een stofje in de huid genaamd hyaluronzuur. Naarmate je ouder wordt neemt deze stof af. Vet verdwijnt uit de diepere huidlagen en het ondersteunend bindweefsel neemt af. Gevolg is dat bijvoorbeeld de wangen en lippen hun volume verliezen.

Na Botox is een injectie met injectable fillers (hyaluronzuurinjecties) een enorm populaire behandeling om meer volume in het gezicht te creëren. Het vollere verstevigende effect treedt onmiddellijk op en rimpels verdwijnen.

Een vrolijker, jonger en uitgerust gezicht
Zowel Botox als injectable fillers gaan de symptomen van huidveroudering in het gezicht tegen. Beiden op hun eigen manier. Ze kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden ingezet om de tekenen van huidveroudering te verminderen. Een gecombineerde behandeling geeft vaak het mooiste resultaat en zorgt voor een vrolijker, jonger en uitgerust gezicht.

Het is altijd mogelijk bij Ceulen Huidkliniek een afspraak te maken zodat cosmetisch dermatoloog Roeland Ceulen u kan adviseren wat in uw geval de beste oplossing is.

Bel ons op 0492-792939 voor meer informatie of mail info@ceulenhuidkliniek.nl.

« Terug naar de blog

Reacties

  • test | 21-01-2016
    www.google.nl

Zelf een reactie plaatsen?

captcha


Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden.